حلال ، سلامت و سعادت

دوره ی آموزشی " شناسایی تقلبات در مواد غذایی و آرایشی - بهداشتی به روش PCR "

با توجه به اهمیت موضوع شناسایی تقلبات در مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی، مرکز تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از مجریان این امر مهم، با هدف آشنایی هر چه بیشر مسولان حوزه های صنایع غذایی و آرایشی و بهداشتی با این موضوع،  اقدام به برگزاری دوره آموزشی شناسایی تقلبات در مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی به روش PCR نموده است.

این دوره آموزشی طی دو روز و در دو مرحله تئوری و عملی در مرداد ماه سال ۱۳۹۸ و با حضور جمعی از محققین، دانشجویان،  مسولین فنی و کارشناسان معاونت های غذا و دارو سراسر کشور برگزار گردید.

سرکار خانم دکتر هدایتی عضو هیات علمی وابسته این مرکز و مدرس این دوره آموزشی در ابتدا مخاطبین را با بعضی انواع تقلبات در مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی آشنا نموده و سپس  به بررسی اصول کلی دستگاه PCRپرداختند.

 

انواع تقلبات مواد غذایی

۱- شناسایی منشا حیوان در فرآورده های گوشتی خام و فرآوری شده (سوسیس، کالباس، همبر، ناگت و ...)

۲- شناسایی منشا حیوان در لبنیات و فرآورده های آن (شیر، ماست، کره، پنیر و ...)

۳- شناسایی جنس و گونه ماهی و آبزیان

۴- بررسی حلیت ژلاتین، کپسول های ژلاتینی، ژله، پاستیل و ترکیبات حاوی آن

۵- شناسایی تقلبات کنسرو ماهی تن

۶- شناسایی تقلبات روغنهای گیاهی

۷- شناسایی تقلبات زعفران به روش ژنتیکی

۸- شناسایی اختلاط پسته و باقلا

۹- شناسایی اختلاط بادام و بادام زمینی

۱۰- تعیین اختلاط برنج های وارداتی و ایرانی

۱۱- و ...

 

اصول کلی دستگاه PCR

۱- اصول پایه ای    PCR

۲- بررسی دقیق جزئیات در محاسبه اجزای واکنش وتنظیم برنامه  PCR

۳- مطالعه جنبه های عملی انجام صحیح واکنش در آزمایشگاه

۴- بررسی روشهای بهینه سازی واکنش

۵- ردیابی و مطالعه علل واکنشهای ناموفق و بررسی راهکارهای برطرف کردن آنها

۶- اصول الکتروفورز ژل آگارز و نحوه تفسیر نتایج

از آنجایی که هدف از برگزاری این دوره آموزشی آشنایی با دستگاه PCR و نحوه کار با آن و استفاده از آن جهت  شناسایی  تقلبات در مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی بود در ادامه و طی برگزاری کارگاه عملی مخاطبین توانستند آموخته های حاصل از دوره تئوری را به طور مستقیم با انجام کار با دستگاه PCR  پیاده نموده و موفق به شناسایی یک نمونه تقلب در گوشت قرمز شدند.

در پایان این دوره، گواهی آموزشی به مخاطبین اهدا گردید.

اطلاعات تماس

دسترسی سریع

پیوندها

محصولات

آدرس : تهران - خیابان ولیعصر - بالاتر از میدان ولیعصر - کوچه دانش کیان - پلاک ۲۴

تلفن : ۸۸۹۰۹۰۳۳ - ۰۲۱

اتوماسیون اداری

نقشه سایت

نمابر : ۸۸۸۹۰۸۵۸ - ۰۲۱

پست الکترونیک : info@halal.gov.ir

تالار گفتگو

ورود اعضا

موسسه موضوع شناسی احکام فقهی

همکاران بین المللی

© حقوق مادی و معنوی این پایگاه متعلق به مرکز تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران است.

تلفن : -

نمابر : -